KÜTAHYA / EMET - Günlüce Ortaokulu

2024 BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR.

SINAVUYGULAMATAKVİMİ

SINIF

SINAVBAŞVURUTARİHİ

SINAV GİRİŞYERİİLANI

SINAVTARİHİ

SINAVSONUÇLARININİLANI

5,6,7, 8,

Hazırlık Sınıfı,9,10ve11’inciSınıflar

13Şubat 2024

1Mart2024

Sınavtarihindenenaz7 gün öncewww.meb.gov.trinternet adresinden

ilanedilecektir.

21Nisan2024

Saat:10.00

17Mayıs2024

2024 BURSLULUK SINAVI  BİLGİLENDİRME

1.    BAŞVURUŞARTLARI

a.    TürkiyeCumhuriyeti veyaKuzeyKıbrısTürkCumhuriyetivatandaşıolmak,

b.   Mevzuattabelirtilenkayıt vekabulşartlarınıtaşımak,

c.    Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8’incisınıflarıileortaöğretimkurumlarınınhazırlıksınıfı,9,10ve11’incisınıflarındaöğrenciolmak,ç.İlköğretimveortaöğretimokullarında,sınavınyapıldığıdersyılındaokuldeğiştirmeyaptırımı/cezası almamışolmak,

d.  Aileninbiröncekimaliyılaaityıllıkgelirtoplamındanfertbaşınadüşennetmiktarın,içindebulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığıokul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardanyoksun bulunmak. Ailenin 2023senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplammiktarın 2023 Mali Yılı için tespit edilen 111.600,00 (yüzonbirbinaltıyüz) TL’yi geçmemesigerekir.Ailegelirinintespitindeailenin2023yılındaeldeettiğitümgelirleriesasalınacaktır.

Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenciler hariç, ailenin fert başına düşen geliri bu rakamıgeçenöğrencilerinİOKBSbaşvuruları,kontenjandurumlarınabakılmaksızınkabuledilmeyecektir.

Maddiimkânlardanyoksunolmadurumu:

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar veOkulPansiyonlarıYönetmeliği’ndeyeralan“EK-1ÖğrenciAilesininMaddîDurumunuGösterenBeyanname”deöngörülenvebubeyanaesasolangelirintespitinde;

·      EK-1ÖğrenciAilesininMaddiDurumunuGösterenBeyannameilebeyanaesasolanvelininve eşi çalışıyor ise aynı zamanda eşinin, bütün yıllık gelir durumunu gösteren vergi dairesi,muhasebebirimiveyailgilikişi,kurumvekuruluşlardanalınacak2023yılınaait12aylıktoplamgelirlerini(çalıştığıveçalışmadığıaylarilebirlikte)gösterenbelge,

·      Velininveeşininbakmaklayükümlüolduğuannevebabasıileilgilitedaviyardımıbeyannamesi,varsabakmakla yükümlüolduğudiğerşahıslarlailgilimahkemekararıörneği,

·      VelininvevarsaeşininbakmaklayükümlüolduğuaileüyelerininT.C.kimliknumaralarıiledoğumtarihlerininyazılı beyanı

esastır.

Ø“Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenciler”den durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla“EK-1ÖğrenciAilesininMaddiDurumunu GösterenBeyanname”istenmez.

2.1.   YurtİçindekiÖğrencilerinSınavBaşvuruİşlemleri

a.    Başvuru    işlemleri     http://www.meb.gov.trveyahttps://e-okul.meb.gov.trinternetadreslerindenyapılabilecektir.

b.   Sınavbaşvuruları13Şubat2024-1Mart2024tarihleriarasındaalınacaktır.

c.    Öğrencivelisi,çocuğununbaşvuruşartlarınıtaşımasıhâlinde,öğrencininöğrenimgördüğüokulmüdürlüğündesınavbaşvurusunuyapabilecektir.

ç.Öğrenci velisi, “EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösteren Beyanname” veeklerini,okulmüdürlüğüneteslimedecekvebaşvurununyapılmasınısağlayacaktır.

Başvuruişlemiyapılırkenöğrenciyleilgilielektronikortamdanalınanbilgilervelisitarafındankontrol edilerek (adı/soyadı, ana adı, baba adı, cinsiyeti, doğum yeri, doğum tarihi, sınavdatedbirhizmetialınmasınıgerektireceközeleğitimihtiyacı/yetersizlikdurumu,alanı/dalı,sınıfı)varsayanlışlıklarbaşvurudan öncedüzeltilmelidir.

d.   Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Başvurununyapıldığına dair okul müdürlüğü tarafından onaylanan ve veli tarafından imzalanan başvurubelgesisınav bitimine kadar saklanacaktır.

e.    Başvuru onaylandıktan sonra elektronik ortamdayapılacak değişiklikler başvurubilgilerinideğiştirmeyecektir.Bunedenleonaylamaişlemindenöncebilgilerindoğruluğuveli ve okul yöneticilerince titizlikle incelenmelidir. Bundan sonra yapılan başvurular vetaleplerkesinlikle dikkatealınmayacaktır.

3-BAŞVURUNUNGEÇERSİZSAYILACAĞIDURUMLAR

Öğrencinin;

e.    Elektronikortamdakibilgilerindeeksiklik,hataveyaçelişkivarsa,

f.     Okulmüdürlüğü,elektronikortamdabaşvurusunuonaylamamışsa,

g.    Başvurusuiçingereklibilgivebelgelereksiksizolarakokulmüdürlüğüneteslimedilmemişse,

ç.Yurtdışındae-Okulsisteminekayıtlıolmayanokullardaöğrenimgördüğühâlde,MillîEğitimBakanlığıDenklik Yönetmeliği’ne uygunbelgedüzenlenmemişse,

başvurusugeçersizsayılır.

5, 6 ve7’nci Sınıflar

SıraNo

DersAdı

SoruSayısı

Matematik

FenBilimleri

SosyalBilgiler(SosyalBilgiler ile

DinKültürüveAhlakBilgisi)

Tablo-2

8. Sınıf ve Hazırlık Sınıfı (8. sınıf müfredat programındanhazırlanacaktır.)

SıraNo

DersAdı